Connect with us

Гербери

Сачева отнесе „Промяната“: Ние имаме цел, тях ги интересува само играта с мандатите

Published

on

„Много ясно казахме какво очакваме – искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно, и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят“. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева и бивш социален министър пред БНТ.

По думите ѝ съвместно управление на първата и втората политическа сила би могло да успокои страстите в държавата и да намери баланс на интересите. Попитана защо от ГЕРБ са определили като шега спрягания списък с министри от ПП-ДБ, Сачева отговори:

„Ние имаме за цел да спрем конфронтацията и войната и да се опитаме да организираме мира. Организацията на мира минава през това да има личности, които не са противоречиви, които не биха могли да създадат една или друга конфронтация в обществото, а са или политически личности от двете страни, или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат една общественополезна програма“.

Играта с първия и втория мандат интересува единствено „Продължаваме промяната“, смята Сачева. Според нея ПП не могат да приемат, че сами имат 39 депутати и не са получили повече вот на изборите.

„С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, всички бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че ние в момента се намираме в една изключително сложна ситуация, политическа криза, хората няма да приемат добре нови избори и ще накажат всички, които ги изпратят на нови избори, вероятно ще вземат нестандартни решения, коментира тя.

„Докато не се изчерпа напълно първият вариант с преговори за обща програма и управление с ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС няма да преминават към други варианти за съставяне на кабинет“, каза Сачева.

„Преговорите до момента показват, че първите две политически сили нямат непреодолими различия в общите цели – евроатлантическо бъдеще, еврозона, Шенген, бюджетен дефицит, образование, инвестиции и др. Имат различия в това как тези цели да бъдат постигнати“, уточни Деница Сачева.

„Готови сме да съставим кабинет, който да изпълни задачи, които хората очакват от нас в момента“, категорична бе тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени