Connect with us

Нюзрум

Социолог взриви БНР! Отиваме на нови избори, ако тези имена останат в проектокабинета

Published

on

„След изборите въпросителните станаха повече от отговорите. Въпреки срещите и разговорите неразбирателството остава. Картината изглежда песимистична за коалиция между ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ. Оптимизъм има повече за втория мандат“.

Това каза пред БНР Евелина Славкова, социолог от изследователски център „Тренд“.

И допълни, че предизборното говорене продължава.
„Ако ПП – ДБ получат подкрепа от ГЕРБ – СДС при втория мандат и съставят кабинет на малцинството, то те ще станат абсолютни заложници на ГЕРБ и след местните избори съдбата на такъв кабинет няма да е розова“.
В предаването „Хоризонт за вас“ Славкова посочи още, че „изтичането“ на имената на Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов не е било случайно, целта е била да се проучи каква ще бъде реакцията на ГЕРБ. Вероятно това ще претърпи корекция, според нея, но „ако тези хора останат в проектокабинет на ПП – ДБ, шестите избори са ни в кърпа вързани“.“И двете коалиции играят дълъг мач, без да са сигурни в резултата и в действията си. Опипват почвата, за да разберат какво ще проработи като инструмент… Отиване през лятото на избори – повечето политически сили няма да спечелят от това, изключение ще бъде партия „Възраждане“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени