Connect with us

Нюзрум

Джамбазки скочи остро на ПП, заради депутатка: Скандално е!

Published

on

Вчера вечерта се появи в медийното пространство новина с предполагаемия проектокабинет на ПП-ДБ. Част от него е и Весела Чернева като външен министър, предава Трибюн.

Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира в социалните мрежи по повод това скандално, дори и на шега, предложение.

Станислав Трифонов нееднократно заявява, че Весела Чернева, в качеството си на „съветник“ на Кирил Петков, е била външен министър в сянка. Именно по нейно време Петков пелтечеше слугински и предателски текстове, под съвета на Чернева, коментира съпредседателят на ВМРО.

Точно по това време беше извършено националното предателство, България отстъпи под външен натиск от справедливата си позиция, българите в Македония бяха изоставени и предадени. Скопие прие фашистки закони с ретроактивно действие, които забраниха български неправителствени организации, защото са БЪЛГАРСКИ, пише Джамбазки и добавя:

Advertisement

„Македонски граждани бяха нападани, пребивани, заплашвани, защото имат БЪЛГАРСКО национално самосъзнание. Български културни клубове бяха подпалвани, обстрелвани, разгромявани. Единственият заловен извършител бе осъден условно и заяви пред медиите, че се гордее с постъпката си. Това е само част от резултата от усилията на това позорно и предателско правителство Петков, чийто съветник и началник бе Чернева.“

Според Ангел Джамбазки предложението тя да е министър показва ясно, че правителството се спуска и нарежда отвън и то от онези, които сформираха предателската коалиция „Макрон“.

Целта е ясна и видима – доунищожаването на българската позиция в Македония и смазването на българите. Едно обаче е ясно, че Чернева няма място в българското външно министерство, категоричен е Джамбазки.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени