Connect with us

Нюзрум

Главчев заговори за смущаващото мълчание на ДеБъ, дали ги зачитат в коалицията или…

Published

on

Има няколко смущаващи неща в поведението на ПП-ДБ. Например това, че на лидерската среща ДБ не каза нищо, това мълчание продължава и това прави впечатление. Дали имат различни идеи от тези на ПП?

Ако са равнопоставена коалиция, би трябвало и те да кажат нещо. Дали имат намерение да участват в коалиция? На преговори се появява само акад. Денков, който може да е всестранно развита личност, но все пак от наша страна имаше десетина експерти.

Това каза пред Нова нюз бившият председател на НС и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите му е оптимистично, че лидерите на ПП и ГЕРБ си говорят, но ще се види кога този разговор ще добие завършен вид.

„ГЕРБ прави всичко възможно да се състави кабинет, но ПП са последователни – не искат да подкрепят мандат на ГЕРБ. Разминаванията между двете партии са много по-малко, отколкото общото. Ако помежду си не направят правителство, другият избор е да се търсят останалите партии. Президентът не знам каква цел има, дали е печелене на време“, заяви той. 

По думите му след като ПП ще търси подкрепа от всички, логично е ГЕРБ да направи същото.

„Стойо Стоев не може да бъде председател на Правна комисия, да си юрист не е достатъчно, за такава позиция се избира най-водещият юрист. Сещам се за Христо Иванов и Надежда Йорданова. Ние направихме немалко компромиси, какъвто е и ротацията на председателя на НС“, предложи Главчев.

Най-четени