Connect with us

Гербери

Атанасова не издържа на наглостта: Ако до неделя няма състав на кабинет, ще…

Published

on

Срещата беше информативна. Обяснихме какъв е подходът, с който ще подготвим програма на Министерски съвет, която не се явява като политическа програма, която трябва да се договаря.

Важно е да направим документ, който след това би могъл да получи подкрепа в Народното събрание, това изисква разговори между експертите. Това заяви след края на срещата с представители на ГЕРБ-СДС в парламента Николай Денков от ПП-ДБ.

Както съобщихме, днес представителите на двете най-големи формации в парламента се срещнаха в Огледална зала на Народното събрание.

От страна на ГЕРБ-СДС на разговорите бяха председателят на групата Десислава Атанасова, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и депутати, сред които Десислава Танева, Теменужка Петкова, Костадин Ангелов. От страна на ПП-ДБ на срещата присъстваха съпредседателят на ПГ на коалицията Николай Денков.

По думите на Денков, целта на тази среща е била да стане ясно какъв ще бъде подходът.

„Документът го подготвяме ние, като „Продължаваме промяната“, която ще предлага Министерски съвет. Тя ще бъде обсъдена с експертите от другите страни, доколкото имаме нужда от подкрепа в НС. Когато бъде готов първият вариант, ще можем да го обсъдим без да има някакви изненади. Ние смятаме, че трябва да подготвим програма за 18 месеца, до края на 2024 година“, обяви Денков.

На излизане от залата Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС заяви, че е имало конструктивен ефект от днешните разговори, но отказа да даде повече подробности.

Започваме работа по секторни политики, заяви от своя страна Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

„Трябва да намерим изход от ситуацията, защото тя за никой не е лека. Разбираме аргументите на ПП-ДБ, но ние също имаме избиратели, имаме и органи, не е лесно решение да вървим към общо мнозинство, но ако го правим в името на стабилност, то трябва да подхождаме отговорно. Ние подхождаме винаги сериозно и отговорно.

Разговорите за кабинет не са детска игра – днес едно, утре друго, трябва отговорност и решение. Ако до неделя не се представи състав на кабинет, ще считаме, че илюзията не е лишена от смисъл, т.е. всичко това беше илюзорно. След това ще разговаряме с всички останали партии. Последен вариант е правителство на малцинството“, допълни Атанасова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени