Connect with us

Гербери

Депутат от ГЕРБ успокои народа: Ще направи правителство! Имаме повече от един вариант

Published

on

ГЕРБ-СДС разполага с повече от един вариант за състав на правителство в зависимост от политическата ситуация. Това обяви в парламентарните кулоари депутатът от формацията Томислав Дончев, цитиран от „Сега“.

Той изтъкна, че сформирането на редовен кабинет изисква съгласие между поне две политически сили по няколко неща – обща законодателна програма; синхрон между политиките, които се провеждат в парламента и в Министерския съвет; съгласие по отношение на правителството, в т.ч. за персоналния му състав.

Досега е извървян само една трета от този път, посочи Дончев, и предстои работа за съгласуване на политиките. По думите му, между програмите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има много сериозни различия. „Не може да се работи по системата „най-малко общо кратно“, тук говорим за ревизия в посока реализъм“, смята той.

Според него е необходимо споразумение – не само между лидерите, но и между преговорните екипи на двете формации, като в един момент разговорът трябва да стигне до въпроса за персоналния състав на бъдещото правителство. „За да коментираме възможността ние да пропилеем първия мандат, който е наша отговорност по Конституция, ние трябва да имаме сигурни гаранции, че с втория мандат на 100 процента ще има резултат и той ще бъде добър“, предупреди той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени