Connect with us

Fake Harvard

Лорер призна защо критикува ГЕРБ! Напъва за правителство на ПП-ДБ

Published

on

Разбираме нашата политическа отговорност, задачите, които ни предстоят, като парламент – оттук насетне разбираме много добре политическата ситуация, в която българският избирател ни е поставил и ни е изпратил тук да решаваме.

Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Даниел Лорер в отговор на въпрос защо критикуват управлението на ГЕРБ, а в същото време работят заедно с тях по приоритети.

Осъзнавайки какво е решил българският избирател, от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вече имаме законодателна програма, по която има разбирателство, обясни Лорер.

Предстои, добави той, да имаме програма на правителството, по която също да има разбирателство, и тогава се надявам, че съставът на правителство, излъчено от ПП-ДБ, ще срещне подкрепа от ГЕРБ и може и от други политически сили.

Попитан дали при такъв сценарий няма опасност във всеки един момент да бъде оттеглена подкрепата за кабинета, Лорер отговори: ако има нещо, което ПП-ДБ доказахме е, че не ни е страх да влизаме в трудни битки. 

Той не отрече, че риск такова правителство да падне, има.

Народното събрание, в крайна сметка, решава, ето  защо тези предварителни стъпки на разбирателство по законодателна програма и управленски приоритети е толкова важно да се случат публично, коментира представителят на ПП-ДБ.

Всички да знаят какво това правителство ще свърши и, когато някой реши да го сваля, защото сме станали неудобни, да обясни пред избирателите защо го прави, добави той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени