Connect with us

Fake Harvard

На Руди Гела му се стъжни живота! Гешев не се е шегувал

Published

on

На 24  април 2023 г. в Народното събрание (НС) е постъпило искане от главния прокурор Иван Гешев за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Радостин Василев („Продължаваме промяната-Демократична България“) за престъпление по чл.143 ал.1 във връзка с чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщи председателят на парламента Росен Желязков, преди в пленарната зала да започне обсъждането на правилника за рабата на НС.

На свой ред Желязков с писмо от 24 април т.г. е уведомил депутата за постъпилото искане и за възможността той да се запознае с приложените материали.

Припомняме, че на 24 април по предложение на Софийска градска прокуратура главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото НС искането за сваляне на имунитета на Василев от ПП/ДБ. 

Разследването е започнало през юли миналата година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев чрез заплашване е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, противно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на „Има такъв народ“ в 47 НС, както и Народното събрание, са посочва в съобщението на обвинението.

От прокуратурата припомнят, че започване на наказателно преследване срещу Радостин Василев е възможно само с разрешение на Народното събрание или при негово писмено съгласие.

Най-четени