Connect with us

Нюзрум

СЕНЗАЦИОННО: Гълъб Донев нападна бивши управляващи

Published

on

Числата в бюджета отразяват реалността, с която сме длъжни да се съобразяваме независимо дали ни харесва или не. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание като заяви, че са готови да предоставят на политическите партии ред по ред бюджета, за да имат представа какво е състоянието на държавата. 

Една част от реакциите показват, че някои моменти съзнателно или не са останали неразбрани. Заради грешките в преразказа внасям допълнителни ясноти. Мнозина говорят за бюджета с прилагателни имена, за да звучи по-ефектно, коментира той.

Проектът за бюджет за 2023 е разработен по действащото законодателство и в приходната и разходната част, този бюджет е произлязъл от решенията на НС от последните две години, подчерта Донев и добави, че когато политиците критикуват бюджета, те критикуват собствените си законодателни решения, довели до 6,4% бюджетен дефицит.

Посочени са в мотивите мерки за намаляване на дефицита, но не са включени в разчетите за 2023 г. Ако има мерки, които да привлекат вниманието на НС, тяхната дейност върху бюджета ще бъде отразена в план-сметката на държавата. Точното място за обсъждане на бюджета е българският парламент, коментира Донев.

Всяка идея на финансист или политик за общите ни пари трябва да срещне разбиране в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, а впоследствие да получи парламентарна подкрепа, иначе всичко друго е надприказване, обясни Донев. За служебното правителство ПВУ са 12 законопроекта, които изчакват вниманието и одобрението на 49-ото НС, каза още Донев. П

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени