Connect with us

Нюзрум

Напрежение в парламента днес, ето защо

Published

on

Новото Народно събрание вероятно ще започне пленарната седмица с приемане на своя правилник. Това е заложено като точка 1 в проектопрограмата за днес, сочи справка, изготвена от „Флагман“.

В четвъртък се очаква изслушване на служебния вицепремиер по европейските средства Атанас Пеканов. Той ще бъде препитван по инициатива на Корнелия Нинова и група народни представители относно развитието на казуса с решението на предния парламент за промени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПУВ) в част енергетика.

Пак в четвъртък ще трябва да се явят и изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ (ИО) Ивайло Филипов, както и председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова.

Филипов ще отговаря „относно действията на представляваното от него дружество, свързани с техническата организация и провеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. и обработката на изборните резултати“.

А Нейкова – „относно процедурите по откриване на изборни секции в чужбина като част от организацията на проведените избори за народни представители на 2 април 2023 г.“.

Изслушването на двамата е по искане на Костадин Костадинов и група народни представители.

За петък е предвиден и избор на постоянните комисии в новото Народно събрание, както и на постоянните делегации в международни организации.

Днес ЦИК обяви за народен представител Петър Георгиев Петров. Той влиза на мястото на подалата оставка като депутат от ПП-ДБ Лена Бориславова. Очаква се тази седмица Петров да положи клетва.

Разбира се, проектопрограмата може да претърпи промени. Утре тя трябва да бъде гласувана от народните представители.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени