Connect with us

Гербери

Борисов ни предупреди! Ето какво вещае кошмарния доклад от БНБ

Published

on

Бойко Борисов прочете документ от БНБ, в който се обявява, че има предпоставки за риск пред банковата система, която работи в условията на висока инфлация – повишаването на лихвените проценти и т.н. Това се случи на специална пресконференция след срещата с ПП-ДБ, която се проведе по-рано днес. 

По думите на Борисов, лихвите по заемите ще се дигнат не само в Европа, но и в Америка

Затова беше важно да сме в Еврозоната. Казах го“, напомни Борисов.

„Когато ви пише, че банковият сектор работи в условията на висока инфлация и значителна несигурност, когато сме в Европейския банков съюз има кой да ни помогне.

Но това са двете години след юмрука. Най-мразя да казвам „Казах ли ви“. Е, ми казах ви. След две години на управление, на който си щете“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„От БНБ прогнозират, че глобалния процес по покачване на лихвите ще се усети по-сериозно у нас през следващите месеци. А ние сме готвим, съгласно внесения от служебното правителство бюджет, да теглим 13 милиарда дълг.

И като вдигнат лихвите, само за да си представят българите, всяка година по близо 5 милиарда лева ще отиват за лихви в банките.

Надявам се това да го четат тези, които допринесоха за това с огромни усилия.

Проявявам огромно търпение, разчитайки на разум, защото ми омръзна да четем прогнози и когато дойде сметката, да видим 6.5 дефицит, милиарди дългове. Това са факти“, разочарова се Борисов. 

Доволен съм днес, че особено с Асен Василев може да се работи. Той усеща какво са сгрешили и как трябва да се поправят“, посочи още лидерът на ГЕРБ. 

Най-четени