Connect with us

Гербери

Борисов събра спешно ГЕРБ! Обяви какво започват да правят с ПП

Published

on

„Днес имахме среща с нашите основни опоненти на изборите, т.нар. лидерска среща. Опоненти дори е мека дума, но образно казано – яростна кампания, която се водеше и от тяхна, и от наша страна. Когато се види законодателната програма, когато се види начина, по който говорят относно Бюджета – съвсем различно от други години, – оставаш с впечатлението, че сме дори една и съща партия. А когато Асен Василев абсолютно правилно предложи да минем и по Управленска програма, в секторите здравеопазване, образование, енергетика, и др., – защото освен рестриктивните мерки, които трябва да се вземат в Бюджета, – има и неща, които сме поели като обещания към нашите избиратели – мисля в следващите дни както по законодателната рамка има група, по Бюджета също, предстои да се започне работа по Програма за управление в следващите години. Това още повече ще даде сигурност, че може да се намери едно нормално управление – дали за кратко, дали на ротационен принцип.“Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Сега виждаме вариант обратно да караме – първо законодателно, после финансово, после управленска програма, за да затворим всички сектори. В най-лошия случай ако отидем на избори, ще имаме добър непопулистки бюджет. И ако отидем на избори, ще сме наясно, че каквито и да са резултатите, няма да са по-различно с от по 2-3%, и няма значение кой ще е първи или втори за стабилно правителство. Водим действително една много добронамерена политика да се излезе от кризата“, допълни Борисов.

„Практиката в живота и политиката показва, че почнеш ли да вземеш нестандартни решения, потъваш в режим на нестандартност. Предлагам от утре да организираме тези работни групи – целият екип, който е изготвил нашата програма, да работим с колегите наши доскорошни опоненти, за да видим къде са пресечните точки“, каза Томислав Дончев. „Става дума за екип не по-малък от 15-ина човека в минималистичната му версия. Следващите дни трябва да се доближат двете програми на коалициите, за да си стиснем ръцете. Чел съм програмата на всички партии, реалистично е, и ще настояваме подходът да бъде професионален. Има теми, по които може да има и спор – няма да се откажем от политиките за модернизация на страната, не можем да се откажем от развитието на регионите, нова индустриална политика, и др.“, каза още Дончев.

„Да не останете с впечатление, че не сме опоненти и противници – просто аз им благодарих, че приеха срещата, защото се води разговор по теми, които в следващата седмица-две трябва да бъдат решени“, добави Борисов.

„Гърция днес получи още 10 млрд.лв. по ПВУ. А ние вече втора година продължаваме да нямаме нищо освен авансите, които вече са похарчени. В изказването на Асен Василев видях и повече смиреност относно капиталовите разходи, които могат да бъдат намалени – в това ще срещне подкрепа – нямаше 50 млрд. за юга и севера, сиреч – доста по-различно от предизборното говорене видях, което дава малък оптимизъм“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Програма минимум е да имаме бюджет и приети закони, и чак тогава да отиваме на избори и да се почваме отначало. Програма максимум е с разум да се направи едно добро политическо, експертно, управление“, каза още Борисов.

Най-четени