Connect with us

Импийчмънт

Бивш премиер: Историята с кюлчетата и Барселонагейт са мащабен проект Румен Радев. Сега той бяга от него от страх

Published

on

„Вижда се, че комуникацията в четворната коалиция е трудна. Това са партии с чужди идеологии. Обединява ги омразата към предишната власт“. Мнението е на бившия служебен премиер проф. Георги Близнашки пред БНТ.

„Не им се получи революцията през 2020 г. Големият проблем с корупцията е, че тя е повсеместна. Борисов не направи нещо повече от това, което направиха преди него. Смени клиентелата с други. Големият въпрос е това да се постави в нормални рамки. То го има навсякъде – в Европа и САЩ. Въпросът е корупцията да не се превърне в начин на живот“ заяви професорът по конституционно право.

„Не е тайна, че Радевата революция е мащабен проект за подмяна на политическия елит в страната. Нали си давате сметка, че историята с кюлчетата и чекмеджетата бе изфабрикувана“, каза той и допълни: „Барселонагейт“ е дъвка, от която нищо не излиза. Но е удобна. Държавният глава си позволи да се намеси в политическия живота.  И сега имаме негово правителство. Радев се опитва да се дистанцира, защото нещата отиват към катастрофални последици. Настъпва паника. Президентът до такава степен е ангажиран с тези хора, че един ден като излязат на улицата, хората ще искат и неговата оставка. Резултати няма да има. Не е нужно да си Баба Ванга, за да предречеш какво ще стане“, допълни Георги Близнашки.

„Подобни правителства са обречени на неуспех. Като се размъти водата, отгоре излиза боклука. Истината е, че едно чуждо посолство иска да влияе върху съдебната власт. Води се безумен дебат за външната ни политика. Искат от нас да сме верни и предани към новия Съветски съюз. Искат да са ново начало, но не им се получава“, продължи с анализа на политическата ситуация Близнашки.

„Политиката е огромно изкушение. Всички искат да се занимават с нея. Гешев го превърнаха в страшилище, демонизираха го. Прокуратурата под негово ръководство бръкна в стари рани – 28 случая от старата приватизация. Щом прокуратурата запретна ръкави и настъпи голямата паника, Гешев се превърна в страшилище. Така бяха демонизирали Сотир Цацаров“, разясни още професорът.

„Тези атаки са изкуствени. Създават истерия около това. Гешев показа висока класа в НС. Много по-високо от опонентите му. Определени среди решиха, че могат да използват Съюза на съдиите. Смазаха следствието, сега прокуратурата. Корумпираха се съдебните магистрати. Политизираният магистрат, е корумпиран магистрат“, заключи проф. Близнашки.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени