Connect with us

Гербери

Андрей Райчев обяви как Борисов ще спечели! ПП-ДБ да му мислят

Published

on

Този кабинет ще зависи от пръста на Борисов в пленарна зала. Това заяви политическият анализатор Стойчо Стойчев пред Нова тв. 

„Борисов ще приеме правителство на малцинството и ще ги убие, когато му бъде удобно. В кой случай ПП печели? Ако на основата, която имаха, бяха изтърпели „лошите“ ГЕРБ, но това не стана.

Късно е, защото те бяха абсолютно единни, а вече има вътрешни работи, които не са добре. Борисов чака разкол между Кирил и Асен или ПП и ДБ. Каквито и шарлатани да са, той казва, че в името на България ще ги търпи. Какво да ви кажа? Малко ги матира“, коментира още Андрей Райчев. 

„Видяхме, че България живее на минус 10 млрд. годишно. Нашите сънародници трябва много внимателно да чуят. 10 млрд. тази година са разходи за пенсии и други разходи, после още 10 и след няколко години ще станат 100 млрд. Борисов каза, че ще прекрати харченията. Ще вдигаме пенсиите на минус 13 млрд. Айде, Асен Василев ми казва, че са 10“, допълни той. 

Според Иво Инджов ГЕРБ трябва да направи всичко възможно, за да състави правителство с първия мандат. 

„Ако има договорка между ГЕРБ и ПП, за която не сме информирани, тогава ДПС няма да подкрепят никакъв кабинет. Предполагам, че ще предложат нещо в стила на проф. Габровски. Ще събере подкрепа, но не достатъчна, за да мине. Ангажиментът е много по-голям и отива много по-дългосрочно“, посочи Стойчо Стойчев.   

„Борисов въобще не решава въпроса да вземе властта, а да излезе от изолация и е на една крачка да го реши“, заяви Райчев. 

„ПП могат да превърнат ГЕРБ в заложник, като не участват във властта и застанат като мнозинство в парламента, което ги държи отговорни за всичко“, каза политологът Любомир Стефанов. 

Стойчо Стойчев смята, че Борисов не иска да бъде медиатор, а да свърши работа, затова и отстъпва преговорите на Десислава Атанасова и Росен Желязков. Той каза, че не смята, че Борисов ще се появи на лидерската среща днес. 

„Не знам дали ще се стигне до тази екзотика. За да разберете работата на един политик, трябва да видите календара. Страх ли ви е от Борисов, идват нови избори. Страх ли ги е от нови избори? ПП, да. До септември ПП могат да са сигурни, че ДБ са им верен съюзник, защото ДБ не могат да се явят сами. Дотогава ще са мирни и дружни. А след това? Защо им е на ДБ ПП? Не им трябват. В тази ситуация трябва да сложат политическа програма на масата и да кажат, че няма да направят нищо, докато не се съгласят“, обясни Райчев. 

„Те си мислят, че не знам какво ще причинят на Борисов, като кажат, че искат втори мандат с еди кой си премиер. Това е розова мечта“, смята той. 

Според него ПП трябва да изберат варианта, който ги прави най-единни. 

„Излезе Асен Василев, предложи нещо и даде повод вече 2-3 седмици ГЕРБ и ПП да си говорят. Чак и лидерска среща ще направят. Крачката е направена, и то от ПП. Вижда се, че там има вътрешна борба. Сами със себе си се борят или с ръка от външно влияние, която ги бута към прегръдката на Борисов. В момента цялото втвърдяване се прави ,за да се замаже зейналата пропаст в очакванията на хората“, каза Стойчо Стойчев.  

„Като не знаеш къде отиват, винаги стигат другаде. Това е грешката, която направиха“, допълни го Райчев.  

„ПП не са готови са структурите си за местните избори. ПП не е партия по смисъла на партийното функциониране. Това време за тях е една голяма червена линия и ако изтърват момента да направят нещо, в един момент ще изчезнат“, допълни Стефанов. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени