Connect with us

Нюзрум

Преди лидерската среща: Политолози обявиха какво ще се случи, ако ПП-ДБ се намъкне в кабинет на ГЕРБ

Published

on

От тази среща нищо не зависи. Хубаво е, че я има. Започва да се формира една паралелна реалност кой е спечелил на тези избори. Ние сме в ситуация загубилият финала на „Уимбълдън“ да отиде при победителя и да му каже – моите фенове не те харесват. Остави организаторите, турнира, резултатите – нека аз да съм шампион. Привържениците на втория няма да харесат първия.

Това коментира в предаването „Тази сутрин“ политическият анализатор Георги Харизанов преди срещата между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Според него пред ГЕРБ няма други варианти за коалиционни партньори, тъй като партията е приела решение да не управлява с Българската социалистическа партия.

„Ще загубят много повече, отколкото да направят с ПП-ДБ. Това не притесняваше „Демократична България“, която направи Корнелия Нинова вицепремиер. Макар за коалиция да не може да се говори, парламентарната подкрепа е друго нещо“, уточни Харизанов.

„Аз виждам финал на „Уимбълдън“ и при мачбол този, който води в резултата, отказва да бие сервис, защото го е страх, че ако спечели мача, публиката ще го освирка“, добави журналистът Асен Григоров.

„Ако се стигне до редовно правителство между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ и двете ще загубят, но то трябва да е поравно. Спешно и наложително е България да има редовно правителство с висока степен на легитимност, за да може да се приемат промени и бюджет“, посочи той.

„Трябва да се признае, че ГЕРБ и „Промяната“ стъпват внимателно. Срещата им ще е стъпка към разговора. Казвам, че двете партии трябва да балансират нещата, за да загубят поравно, защото има да се свърши работа – бюджет, Висш съдебен съвет с изтекли мандати, регулатори с изтекли мандати, КЕВР“, каза още Григоров.

Най-четени