Connect with us

Нюзрум

Бивша депутатка на Слави се завръща в НС! Вече е директор

Published

on

Бившият председател на парламента и бивш депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева отново се завръща в Народното събрание като директор на дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“, потвърди самата. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на дейността на 48-то Народно събрание. Тогава Митева вече беше напуснала „Има такъв народ“ след като партията не премина прага от 4% от гласовете на избирателите за влизане в парламента.

Завръщането на Митева в парламента става благодарение на закона за държавния служител, в чиито заключителни разпоредби е записано, че държавен служител, който бъде избран за народен представител, има право след прекратяване на пълномощията му да се върне на заеманата от него длъжност. В изборния кодекс е посочено, че кандидатите, които са на публична длъжност, задължително трябва да използват платен или неплатен годишен отпуск за времето от регистрацията за изборите до обявяването на резултатите, съобщи „Дневник„.

От януари 2020 г. досега Ива Митева е оглавявала дирекцията в промеждутъците от време, в които не е била депутат, а по време на предизборните кампании е била в неплатен отпуск. Сега тя отново ще консултира народните представители за качеството на законодателството им.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени