Connect with us

Гербери

ОФИЦИАЛНО: Борисов покани ПП-ДБ на лидерска среща, ето точния ден и час

Published

on

ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ ще проведат лидерска среща в търсене на консенсус по темите, засягащи дневния ред на държавата и обществото в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат. Срещата е насрочена за 25.04.20203 г., вторник, от 10:30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Представителите на медиите ще бъдат поканени за протоколни кадри в началото, а след срещата ГЕРБ – СДС ще направи изявление и ще отговори на въпросите на медиите.

В настоящата седмица ГЕРБ – СДС ще покани на срещи и лидерите на останалите парламентарно представени партии в 49-ото НС.

Припомняме, че Кирил Петков и Асен Василев категорично заявиха, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ. Борисов, от своя страна, смята, че е време двете най-големи партии в парламента да направят компромиси и да управляват заедно.

Въпреки че някои фигури от ГЕРБ заявиха, че няма логика в това партията им да подкрепи кабинет с втория мандат, Борисов смята, че и това е възможно, стига двете партии да гледат в една посока. Лидерът на най-голямата демократична партия у нас е уверен, че правителство може да бъде съставено, ако се направят необходимите компромиси. 

По време на консултациите при президента Радев, лидерите на двете коалиции очертаха почти идентична програма. Петков, Василев и Борисов потвърдиха, че голяма част от законопроектите, за които са разговаряли, отговарят на политиката и вижданията и на двете партии. 

Най-четени