Connect with us

Нюзрум

Коларова: Правителство без ГЕРБ не може! Борисов прави това, което е най-добре

Published

on

С кого ПП-ДБ ще правят правителство. Няма как ПП-ДБ да направят правителство без ГЕРБ. Този въпрос постави пред БНТ проф. Румяна Коларова.

Няма танго, направиха малка стъпка напред, коментира тя разговорите между първите две партии в НС.

В много от твърденията на политиците липсва логика, смята политологът, цитирана от news.bg.
С втория мандат може да има кабинет с подкрепа от ГЕРБ, но без политически фигури и експерти, приемливи за двете страни, по думите ѝ.

Борисов не си жертва партията, той прави това, което е най-добре за нея, поясни Коларова.

Проблемът бил във втората сила, която не правила най-доброто за себе си. От външна гледна точка всичко е в ситуацията на абсурда, според Румяна Коларова. Тя предлага за премиер да бъде номиниран гуверньорът на БНБ Димитър Радев.

Според политолога Любомир Стефанов всички ще се опитат да избегнат отговорността. Проблемът е бюджетът и какъв да бъде дефицитът, по думите му. Той прогнозира правителство на малцинството, но това е абсурдно, тъй като дори и то да мине в зала, трябва да се приемат и законите, които то ще предлага. Управление с ГЕРБ няма да погуби ПП-ДБ, според Стефанов. Щом Борисов може да преглътне управление с хората, които го арестуваха, и симпатизантите на ГЕРБ ще го преглътнат, според него.

Президентът и служебните министри влияеха в последната предизборна кампания, по думите му. Възраждане се възползва от хаоса в държавата. Хората не са ядосани на партиите, ядосани са на хаоса, изтъкна политологът.

ИТН се научиха къде да правят шоуто , а за БСП вече или добро, или нищо, коментира още той. В момента премиер не бива да е партийна фигура, е мнението на Стефанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени