Connect with us

Нюзрум

ГРЪМ! Министър Стоянов е в групата за отбранителна помощ на Украйна

Published

on

Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва в поредното заседание на контактната група за отбранителната помощ на Украйна, което обсъжда обстановката в страната и предоставянето на международна помощ.

Във форума в Рамщайн участват министри на отбраната от държави членки и страни партньори на НАТО и Европейския съюз и експерти от двете международни организации. Домакин на срещата е секретарят по отбраната на САЩ Лойд Остин.

Акцент е бил предоставянето на помощ на Украйна за противовъздушна отбрана, както и муниции, обясни Лойд Остин преди срещата и добави, че съюзниците са готови да продължат помощта си, докогато е необходимо, предава Ройтерс.

Министърът на отбраната министър Стоянов проведе две двустранни срещи. С министъра на отбраната на Кралство Белгия Людивин Дедунде той обсъди военно-техническото сътрудничество между двете държави, възможностите за модернизация на Българската армия и други теми от взаимен интерес в областта на отбраната.

Министър Стоянов проведе и двустранна среща с полския си колега Мариуш Блашчак. Двамата разговаряха за проектите за модернизация на българската армия и за развитието на двустранните отношения в областта на отбраната.

В състава на българската делегация бяха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени