Connect with us

Нюзрум

Радев посрещна хората на Слави с шеги и закачки, Тошко Йорданов се закани да…

Published

on

Радваме се да ви видим отново на поредните консултации за създаване на правителство. Искам да ви поздравя с това сериозно постижение – да се върнете отново в политиката, но явно това е резултат от вашата работа и заявка. Това заяви в началото на срещата си с представителите на „Има такъв народ“ (ИТН) президентът Румен Радев. 

„Чух, че вече описвате политическите процеси и с езика на геометрията. Надявам се да не си говорим с комплексни числа и размитите множества“, пошегува се той.

Искам да разбера каква е вашата степен на принадлежност към идейното обединение ГЕРБ-СДС ПП-ДБ и как се вписвате в това размито множество. Вече имате наблюдения преки от работата на парламента, от отношенията между партии и диалога, който проведохте с тях“. 

„Не сме стандартна политическа партия. Завръщането ни оттук нататък, защото сме убеден, че с някои партии ще се срещнем по стълбата, когато те слизат надолу

„Има сериозни съмнения за по-предните избори дали са били честни. Но това няма значение, важни са резултатите в момент“, заяви от своя страна Тошко Йорданов.

В тази тежка обстановка политически отговорно е да има кабинет, защото поне ще опита да се справи с проблемите в страната.

Що се отнася до новосформиращото се мнозинство – ние сме опозиция на тази конфигурация и ще бъдем опозиция, ако продължат да се събират.

Доста сериозен контрол ще упражним по всички нива на тяхното управление. Това, което няма да спрем като техни грешки, ще го напараив достатъчно публично, закани се Йорданов.

Факт е, че трябва да се приемат законите, които да позволят парите по плана за възстановяване да влязат в България, някои неща тряжва да се предоговорят.

Двете партии – ГЕРБ и ПП извадиха нещо като намерение в законодателната сфера, но дори гледайки тези лозунги, има неща, които не бихме подкрепили

Най-четени