Connect with us

Нюзрум

Кметът на Варна по-щастлив отвсякога! Ето кой е отстранен от длъжност

Published

on

Главният архитект на Варна Виктор Бузев е отстранен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на Общината, цитирани от БТА.

Оставката му бе поискана от кмета Иван Портних на 19 април. Тъй като главният архитект не подаде оставка в указания срок, срещу него е образувано дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност, уточняват от пресцентъра.

От общината припомнят, че кметът поиска оставката на Бузев заради опити за незаконосъобразни действия, които водят до обосновани предположения за зависимости. Пример за това са опитите на главния архитект в разрез с вътрешните правила, становищата на юристите и публично обявената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за поставяне на стотици незаконни бараки в курорта „Златни пясъци“.

Други мотиви са липсата на цялостна визия за развитието на града, пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата, презастрояване в отделни зони, липса на организация при функционирането на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, за което алармират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, пасивност по отношение на ключови проекти като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други.

Без да има право главният архитект е подписал разрешителното за поставяне на незаконните преместваеми обекти към ресторант „Хоризонт“ в сърцето на Морската градина. Кметът е научил от медиите и за разрешителното за строеж на мястото на баня „Гъбата“, допълват от пресцентъра на Община Варна.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени