Connect with us

Нюзрум

Експерти разкриха кои ще бъдат заложниците в новия кабинет! Отправиха и неочакван призив

Published

on

Продължават консултациите при президента Румен Радев в опит да се излъчи правителство. В четвъртък в президентството се проведоха срещи с представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Възможен ли е кабинет между двете големи партии в парламента?
„Ще има предложение за кабинет с първия мандат, той няма да бъде подкрепен от втората по големина партия”, коментира пред Нова телевизия политологът Росен Стоянов. По думите му кабинет с втория мандат едва ли ще бъде устойчив, предава Факти.бг.

„Те ще станат заложници на онези, които решат да ги подкрепят без ПП-ДБ да го искат. Ако от ГЕРБ решат да направят това, могат да свалят правителството във всеки един момент”, посочи още Стоянов.

Според бившия зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев ГЕРБ е в по-изгодната позиция. „ Бойко Борисов многократно казва, че най-стабилна би била коалиция между първите две политически сили, но им напомня, че има план „Б”, който обаче не е добър за България” заяви Керемедчиев.

Според Мира Радева хората, които излязоха на протест през лятото на 2020 г. са били излъгани. „Те искаха много по-голяма промяна”, заяви още Радева.

Според Левон Хампарцумян има надежда заради тези 15 милиарда, които би трябвало да дойдат.

„В момента искат да се изкъпят, без да се мокрят. Трябва да се излезе от схемата мач „Левски“ – ЦСКА. Сега мачът е на президентските хора, които разпределят парите чрез служебни правителства, срещу всички останали. Плюс 20 фамилии, които държат съществени активи в България. Те са в най-изгодната позиция, защото не носят политическа отговорност обаче влияят”, категоричен е той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени