Connect with us

Гербери

Срещата с Радев приключи! Бойко Борисов официално няма да е премиер, ето какво се договориха

Published

on

Не си казахме нищо различно от това, което чухте. Говорихме за бюджета, за това, че са харчили пари от Плана за възстановяване. Има неща, които вие сте пропуснали, а ние не сме знаели. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите с президента Радев. 

„Тази омраза, която видях в парламента вчера ми напомняше на това, което беше преди две години, когато всички бяха срещу нас. Тази омраза няма да ни доведе до никъде. Затова призовавам за още търпение. Нинова внесе предизборен бюджет. Грешката, която допуснахме миналата година, не трябва да я допускаме сега“, обясни още той.  

Президентът прекрасно разбира, че Шенген, План за възстановяване и Еврозона са невъзможни без правителство, подчерта Борисов. 

„Има още няколко дена. Призовавам за здрав разум. Ние сме поканени на консултации и президентът има два хода. Ние му казахме как виждаме приемането на законите. Веднага ще влезем в конфликт с изграждането на работните комисии. Ние мнозинство ли сме с ПП и ДБ, за да искаме комисии или не сме? От сутрин до вечер обикалят студиата, за да казват, че с ГЕРБ – абсурд, а в следващия момент разчитат на нас. Това е страх какво ще каже за тях някой критик. Ние ще понесем много критики, но са в полза на държавата“, обясни още той.  

Борисов каза, че е поискал от Радев да забави мандата с няколко дни, за да има правителство. 

„Ние действаме много видимо за вас. В момента разработваме правилника за работата на комисиите, за да може това, което сме провели като разговори, след сряда да започнат да вървят. Ежедневно се срещаме с ПП-ДБ. Говорихме с тях в стаята на Вежди Рашидов. Не сме се разбрали за нищо, както те казват step by step.

Попитан какъв кабинет смята да предложи ГЕРБ, Борисов заяви: „Половината ми група в парламента са министри, демек мога за половин час да ги напиша. Аз няма да бъда премиер. Имаме вариант за експертна или политическа фигура. Убеден съм, че най-доброто за България е между двете големи партии.“

„Сутринта един от колегите бил казал, че ние искаме пералня. човек, който е получил 7-8% на изборите да говори така за партията, която ги е побеждавала 10-15 пъти на партиите с машини, без машини, това е изключително високо самочувствие. Хората, демокрацията, гласоподавателите не само, че ни дадоха този резултат, но и свалиха резултата на другите партии“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че от ГЕРБ са готови да простят гадостите, които ПП са им направили в името на общата им кауза. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени