Connect with us

Timeline

Годеникът на Лена взриви мрежата! Заговори за родилни мъки

Published

on

Мирослав Иванов, който беше заместник-председател на предишното Народно събрание и негов председател, след като от поста беше свален Никола Минчев, коментира във Фейсбук настоящата напрегната политическа ситуация. 

Иванов посочи как са се променили обстоятелствата между 2021 и 2023 г.

„Продължаваме Промяната е първа политическа сила през 2021 г. Сформирано е правителство и е избран Председател на Народното събрание след двуседмични тежки, но напълно публични преговори.

През 2022г. първа политическа сила е ГЕРБ. Резултатът е тридневна мъка по избор на председател на Народното събрание, която роди задругата на хартиената коалиция, която върна невалидните бюлетини и даде възможност за драстично увеличение на купения вот. Роди неприети закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по съдебната реформа, а оттук и към Шенген. Не успя да състави правителство.

2023 г. – ГЕРБ са първа политическа сила. Не търсят подкрепа за правителство преди свикване на Народното събрание, съответно нямат мнозинство за избор на Председател на същото. Отново блокиране на институцията и конституционната процедура. Обвиняват ПП-ДБ във всички грехове, въпреки че в Парламента има още 5 формации.

Пред хипотезата дали да продължим в тази патова ситуация или да намерим решение и Народното събрание да заработи, избрахме второто.

Това решение не е лесно, но е държавническо, отговорно – защото трябва да приемем множество важни закони.

И НЕ, няма да подкрепим Правителство на ГЕРБ. НЯМА да подкрепим правителство с участие на ГЕРБ. Не вярвайте на лъжите и спекулациите в обратна посока, които и днес, и утре ще продължат да се леят отвсякъде!“, написа във Фейсбук годеникът на Лена Бориславова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени