Connect with us

Нюзрум

ИЗНЕНАДВАЩ ХОД НА БСП: Изпревариха Портних и му поискаха оставката, обвиниха го и в…

Published

on

Оставката на кмета на Варна, Иван Портних поискаха от градската организация на БСП. Мотивите на левицата са свързани с действията и бездействията на кмета по няколко ключови обекта във Варна – рибарското пристанище в “Карантината”, което може да се проходи по море, недовършената работа с обезопасяването на канализационната тръба по дъното на варненското езеро, бараките на Златни пясъци, които кметът откри преди няколко дни, и за капак- ВиК-аварията, която разруши цяла улица, поясни градският лидер Павел Раличков.

“Кметът получава периодични просветления и ние се питаме ходи ли той на работа?”, заяви общинският съветник и зам.-председател на ГС на БСП, Димитър Чутурков.

”След 9 години той установи, че назначеният от него главен архитект не е реализирал проектите, за които са си стиснали ръцете. Сега откри, че се презастроява града, а от медиите научава, че ще събаря Гъбата”, допълни той.

Според представителите на БСП, с поисканата оставка на главния архитект, Иван Портних се опитва да си изпере имиджа преди изборите. „За случващото се в града единствено отговорен е кметът и затова ние искаме неговата оставка”, обобщи Димитър Чутурков.

Advertisement

Най-четени