Connect with us

Гербери

Бойко Борисов се похвали с височайши гости на Светли четвъртък

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа каква важна визита е имало в централата на ГЕРБ на Светли четвъртък. Той публикува снимки от посещението на новоизбраното ръководство на Българския екзархийски църковен вакъф. Ето какво написа Борисов:

За мен беше чест на Светли Четвъртък да посрещна в централата на ГЕРБ новоизбраното ръководство на Българския екзархийски църковен вакъф, което е на официално посещение в София. По време на срещата поздравих за избирането им председателя на Българските православни църковни вакъфи в

Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна

общност в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев)

и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе. По време на разговора за мен беше удоволствие да си спомним заедно за съвместната ни работа по възстановяването на православните храмове на българите в Република Турция сред които Желязната църква в Истанбул, Метоха, сградата на Българската екзархия и храма „Св. Йоан Рилски“, както и църквите в Одрин – „Св. Вмчк. Георгий Победоносец“ и „Св. Св.

Константин и Елена“. От своя страна подчертах, че българските власти успяхме да завършим работата по всички тези проекти благодарение и на междуправителствените споразумения, които подписахме с моя голям приятел президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

В края на срещата приех от отец Харалампий с голяма благодарност дарове, изпратени с благословение лично от Негово Всесветейшество Вселенския

патриарх Вартоломей I.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени