Connect with us

Нюзрум

Ген. Атанасов сърдит на Радев и Борисов: Дразни ме в парламента

Published

on

„Научих от телевизията за консултациите при президента. Аз обаче не мога да отида. Днес следобед имаме много важен форум на партията. Николай Денков, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов ще бъдат основното ядро на разговорите при президента.“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, депутатът от коалицията ПП-ДБ Ген. Атанас Атанасов.

„Ние сме отговорни хора, представляваме основната институция на държавата и трябва да намерим начин да работим заедно“, каза още той.

Той изказа мнение, че има опити за дискредитиране на парламентарната република.

Относно срещата на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, той коментира така:

„Поканиха ни колегите от ГЕРБ-СДС да обсъдим законодателната промяна. Ние сме отговорни хора и трябва да намерим начин да работим заедно. Не знам колко пъти трябва да заявим, че единствената тема, която се обсъжда, бе законодателната програма. Въпросът е да бъдат внесени и да бъдат приети“, каза Атанасов.

Според него дори и не става дума за примирие с ГЕРБ, а за законодателен нормален процес. Затова срещата е била да се уточнят заложените в програмите на двете политически сили теми.

„Не съм в парламента, за да демонстрирам личните си терзания, а защото сме дали обещания на избирателите си, че ще се стремим към постигане на устойчива власт. Изключително много се дразня от присъствието на хора като Борисов в парламента.

Той бе категоричен в твърдението си, че ако папката с мандатите дойде при тях, ще сформират правителство, съставено изцяло от техни експерти. „Обсъдили сме два варианта за действия, ако мандатът дойде при нас, ще търсим подкрепа от всички, но ще съставим правителство, състоящо се от наши експерти“.

„Другите партии трябва да помислят за компромис за създаване на правителство. Създадохме ДБ, за да отстраним корумпираната Борисова държава, защото не сме му орган за реабилитация“ , завърши той.

Най-четени