Connect with us

Fake Harvard

Руди Гела шашна всички с комплимент за Деси Атанасова

Published

on

Въпреки договорката между новосформираната коалиция между „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента, Радостин Василев не подкрепи предложението в НС. Той определи акта като лично решение и подчерта, че гласът му така или иначе не е бил решаващ.

„Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал друг кандидат – например Десислава Атанасова”. Това каза пред Нова телевизия депутатът от ПГ на ПП-ДБ. По думите му тя е най-подготвена от първата политическа сила в Народното събрание – нещо, което той е забелязал по време на срещите на контактните групи.

Василев отрече да е коментирана лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „Вероятно ще има такава, но не е фиксирано кога”, обясни народният представител.

Той припомни заявките на ПП-ДБ, че няма подкрепят нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно участие: „Всякакво участие – и политическо, и експертно. Под никаква форма”. „На масата за законодателната рамка те многократно поставяха въпроса за правителство и ние многократно им казвахме, че сме там, за да говорим за законите”, посочи бившият депутат от ИТН.

Ако първата политическа сила не успее да състави редовен кабинет и вторият проучвателен мандат отиде при ПП-ДБ, коалицията ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии. Кадрови състав обаче все още не е коментиран, заяви Василев.

„Ние имаме взети решения на националните органи и ангажименти към избирателите ни – ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и правителство с тяхно участие. Няма да направим прегръдка с ГЕРБ, както сме обещали. Отговорността за съставяне на правителство отново е в ГЕРБ – ако те виждат проблем в ПП, винаги могат да търсят подкрепа извън нас. Алтернативата за нас е само правителство на малцинството”, каза още той.

„Не сме обсъждали състав на правителство. Смятам, че лицата в него могат да са политически. Едва ли политическият профил на кабинет ще е спирачка. Имаме план кои хора за коя позиция могат да бъдат използвани”, обяви Василев.

„Не знам кой контактува с Борисов. Няма да има подкрепа от нас за ГЕРБ. Няма да си поделяме нищо”, категоричен е той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени