Connect with us

Нюзрум

Плевнелиев разкри варианти за правителство, но не на Радев

Published

on

„България има нужда от правителство, но не на Радев, и от работещ парламент“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в ефира на Би Ти Ви.

„Това е осъзнато действие, което казва на хората „готов съм на всичко, дори и да изляза от зоната си на комфорт, за да има решение“, каза той относно договорката на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ председателят на Народното събрание да се върти на ротационен принцип.

Според него хората са се нагледали на пропаганда и измислено биткаджийство, а политиците изглеждат все едно са в минно поле – където и да стъпят, все ще е грешно.

„Ако референдумът на Възраждане успее, младите българи напускат България моментално“, предупреди той за първата от мините. И изброи още: да не се направи правителство, да не се състои правосъдната реформа, която би могла да се случи и по-рано, ако не е имало партиен инат, неприемане на законите по плана за възстановяване, Румъния да влезе в Шенген без нас. Относно референдума за отлагане на еврото той предупреди и че може да „счупи държавата“.

„Ако няма правителство, ще бъдем свидетели на колективното самоубийство на всички проевропейски партии“, смята той.

Най-силно, логично и честно към българските избиратели би било да се състави правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, смята Плевнелиев. И подчерта, че няма нужда то да е коалиционно, но пък че избирателите им са се доказали като най-гъвкавите.

Опитат ли ПП-ДБ да съставят правителство, то не трябва да е с ярки политически фигури, защото хората на Бойко Борисов нямало как да ги подкрепят.

Подходът на политиците е бил грешен, коментира още той, и призова политиците да се върнат към демократичния подход.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени