Connect with us

Нюзрум

ИЗВЪНРЕДНО: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха и за бюджета, обявиха вдигат ли данъците

Published

on

Представители на двете най-големи парламентарно представени политически сили – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха работна среща, посветена на Бюджет 2023.

„Постигнахме договореност за спазването на балансирана и разумна финансова политика“, каза Деница Сачева. „Следващщото ни действие е среща с Министерство на финансите, за да формулираме по-конкретно политическите решение, които ще предложим“. Оставаме обединени около това, че Еврозоната е наша обща цел, че трябва да има 3% бюджетен дефицит и за оптимизиране на разходите“, добави тя.

Да няма повишение на данъците са се разбрали още представителите на двете партии.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ остават на различни позиции относно това кой трбява да внасе проекта на Бюджет2023.

Според ГЕРБ-СДС план-сметката трябва да е отговорност на редовно правителство, според ПП-ДБ Бюджет 2023 трябва да бъде внесен възможно най-скоро.

„Бюджет трябва да бъде внесен от редовно правителство. Всички останали варианти са аварийни възможности, които няма да се отразят добре на развитието на страната“, каза Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

„Имаме различия по това дали трябва да се внесе бюджет. Ние призовахме да се внесе такъв максимално бързо поради това, че двете страни осъзнаваме, че ако се стигне без бюджет до средата на юли, това ще доведе до значителни затруднения във финансовата система. За да може да се приеме бюджет до средата на юли, той трябва да внесе следващите една-две седмици, защото парламентарната бюджетна процедура е дълга около 5 седмици“, добави Асен Василев.

Най-четени