Connect with us

Гербери

Вежди Рашидов с първи думи след избора на председател: Дошло е време за националното спасение

Published

on

Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата, поведението е близко. Това каза Вежди Рашидов, веднага след като Народното събрание избра Росен Желязков от ГЕРБ-СДС за председател на парламента.

„Всичко е възможно. Достатъчно е разумът да надделее и какво спасяваме. Ако вървим да спасяваме българската държава, защото тя е зле, не политиците, има възможности. Дошло е време за националното спасение, да се правят компромиси! Да правиш политика – това е низ от компромиси “, посочи той.

Коментарът му идва в отговор на въпрос дали е възможно да се постигне широко конституционно мнозинство, каквото ще търсят от ГЕРБ-СДС.

Рашидов отбеляза, че не може да прогнозира дали ще се състави кабинет, защото не знае „какви са договорките“. Каза, че за тях трябва да се питат лидерите на двете първи политически сили.

„Слава Богу аз не участвам в договорки на тези години и не ставам за тази работа“, подчерта той.

Неговата прогноза е, че животът на това НС ще бъде 3 месеца, колкото е ротацията.

„На България трябва едно правителство, един парламент и един четири годишен мандат. Поезия на коляно – да, но държава не се прави на коляно“, категоричен е Вежди Рашидов.

„Най-важните закони те не се приемат с едно преспиване. Това са най-важните – Законът за бюджета, Законът за съдебната реформа, за корупцията – те са гръбнакът на едно общество и трябва много добре да са изпипани. Второ – 12 без пет, такъв законопроект не се подава, защото трябва да мине през правна комисия“, каза Рашидов.

Най-четени