Connect with us

Timeline

Корнелия Нинова побесня, заради скандална детска книжка и НПО-та

Published

on

Лидерът на БСП Корнелия Нинова написа критичен коментар в социалните мрежи по повод детска книжка. „Децата, да пазим децата“, призова тя. Повод за недоволството ѝ е издание, което има вулгарни откъси. Ето какво написа Нинова:

Една книжка, четена в 4 и 5 клас разбуни духовете.

Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма.

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни.

Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит.

Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал.

Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата.

Има една древна поговорка: „Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му“.

Има решение: един учебник по един предмет, в един клас. Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та.

За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете. ДЕЦАТА!!! ДА ПАЗИМ ДЕЦАТА

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени