Connect with us

Нюзрум

Експерти разнищиха плановете на ГЕРБ и ПП/ДБ

Published

on

Нормално е да се опитват да направят нещо различно – да скъсяват дистанцията, да водят преговори. Но защо това не беше направено есента на миналата година? Това заяви политологът Петър Чолаков в ефира на бТВ.

„Нито едно от основанията пред „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, които ги възпряха да затоплят отношенията с ГЕРБ, не са премахнати. От друга страна, политиката е повече символно нещо, отколкото това кой какво казва. Когато избирателите на ДБ и ПП гледат тези клипове, които вървят, около трибунката са се наредили хора от ГЕРБ и ДБ и ПП, ще изпитат тревожност”, допълва той.

„Конституцията изисква да бъдат избрани председател и зам.-председатели на НС. Работните групи са политически консултации”, каза доц. Наталия Киселова.

Мира Радева е на мнение, че става дума за тупане на топката: „Не си ли дават сметка, че на следващи избори от обединението ще изгубят още 100 хиляди гласа?”

„Политическото лукавство на Борисов може би е нещо позитивно, но да внимават, защото този, който има да губи от такова сближаване, не е ГЕРБ”, смята Чолаков.

 „Съвършено ясно е, че ПП-ДБ имат голям апетит към София и Пловдив на местните избори – това ще е символна победа за тях. За добро или лошо, Бойко Борисов е политическо животно – той умее да се възползва от ситуацията.

Общественото мнение се уморява да гледа тези опити за победа над него от други политици. Най-опасното тук е умората на селото. Има шест месеца до тези избори, нищо не знаем”, смята доц. Радева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени