Connect with us

Нюзрум

НЕОЧАКВАНО: Харизанов аут от Euronews, ето какво разкри той!

Published

on

Георги Харизанов поема по свой, различен професионален път и вече няма да бъде част от екипа на Euronews България. Благодарим му за съвместната работа и му пожелаваме успех в новите предизвикателства. Това съобщиха от медията в съобщение до медиите, предаде БЛИЦ.

Ето какво още гласи текстът:

От декември месец 2022 година, Иван Иванов е изпълнителен директор на българския канал Euronews България, развивайки операционния план на компанията, включващ нови проекти, които да затвърдят позицията на бранда на пазара в България. 

Нюзрумът на Euronews България е под управлението на главния редактор на медията Марина Стоименова. Нейна отговорност е редакционната политика и спазването на редакционните ценности на най-голямата европейска новинарска мрежа.

Advertisement

Марина Стоименова е служител на централата на Euronews във Франция и нейн представител в България. Марина отговаря директно пред Питър Барабас – chief content editor и Франсоа Шиняк – affiliate editorial manager в Euronews.

Тези механизми, въведени още през 2021 в Euronews България, защитават мисията и редакционните ценности на Euronews, предоставяйки обективна, безпристрастна, точна, балансирана, справедлива, независима и фактологична журналистика на своята световна аудитория.

Euronews е водещ международен новинарски канал и една от най-известните и надеждни новинарски марки в Европа. В световен мащаб Euronews се излъчва в 160 държави и се разпространява в над 400 милиона домове – включително 67% от домовете в Европейския съюз + Обединеното кралство. Всеки месец Euronews достига до над 140 милиона души, както в телевизионни, така и в цифрови платформи, според Global Web Index (2020 г.).

Euronews България е достъпен чрез цифровите платформи и основните кабелни оператори в страната, като A1, Vivacom и Bulsatcom.

Малко след това съобщение самият Георги Харизанов написа пост на личната си страница във Фейсбук:

Advertisement

To whom it may concern:

Заводската слепота е понятие, описващо намаляващата ефективност след шестата година на една и съща позиция. Е, минаха шест години и половина и е време за промяна.

След Георги Коритаров, светла му памет, е трудно да се научи нещо ново за журналистиката, силата на човешкия интелект и жаждата за знание.

След Добрин Иванов е трудно да се научи нещо ново за социалната отговорност, родолюбието и инвестирането в мисии.

След Евронюз е трудно да се научи нещо ново за медиите, обективността, независимостта и уважението към всички гледни точки.

А аз обичам да уча. Непрестанно. И има още много какво да уча в още много сфери.

С времето се натрупаха идеи и предложения, несъвместими с доскоро заеманата от мен позиция.

На 04.04.2023 помолих да бъде прекратен договорът ми за прокурист на “ТВ ЕВРОПА” АД.

Евронюз България е сбъдната мечта и, ръководена от страхотните Marina и Надя, тази мечта тепърва ще блести и ще бъде пример за обществото и гордост за екипа и инвеститора.

Винаги ще помагам с каквото мога на страхотния екип. Има как.

Колеги, вие сте невероятни. До един.

Свободата, Санчо…

Keep on searching!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени