Connect with us

Нюзрум

Топ инвеститор посочи виновника за инфлацията

Published

on

Няма как тази политическа несигурност и липса на правителство много месеци вече да не се отрази върху инфлацията. При липса на бюджет няма как да има овладяване на инфлацията. Инфлацията в България е от две части – привнесена и вътрешна. Това заяви инвеститорът Бисер Варчев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Привнесената зависи от цените на газа, на материалите. При родната инфлация има огромен внос, който влияе, обясни той. „Ако има ежедневен контрол на изхода, там, където се определят и задържат важните цени, това е най-лесния начин за справяне с инфлацията”, обясни Варчев.

„Ако имахме правителство, това силно влияе върху спекулантите – за картели, договорки. Тези процеси могат да се изконтролират”, каза Варчев.

Той би посъветвал правителството да се фокусира около спекулата и припомни скока на долара преди въвеждането на валутния борд.

„Смятам, че инфлацията ще се нормализира, след като вчера в САЩ излезе индексът на потребителските цени. България е отражение на големите икономики на Германия и САЩ”, обясни той.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени