Connect with us

Нюзрум

Д-р Любомир Канов: Радев представлява чужди интереси, а „Възраждане“..

Published

on

Човек не може да постигне нищо, ако не преодолее себе си виждайки, че води нещата към безизходица. Това каза психиатърът д-р Любомир Канов за „Офанзива“.

По думите му президентът Радев представлява чужди интереси. „Те целят дестабилизация у нас, бих оспорил автентичността на решенията му. Те могат да имат различни мотиви и хоризонт. Беше неуместно да бъде свикано НС точно в Страстната седмица. Всеки, който подценява растежа на „Възраждане“, греши, не са стигнали тавана си“, посочи лекарят.
Според него най-плашеща е девалвацията на думите на политиците – казаното незабавно бива отменено или непотвърдено, чрез твърдения, които се хвърлят в публичното пространство без особен свян, за да бъдат опровергани на следващия ден. „Пример е казуса със самолетите МиГ-29. Липсата на консистентност на думите и личностите създава тревожен хаос в цялата политическа обстановка. Егото е неуместно, наблюдавам провинциална незрялост в политиката. Добре е политиците да имат търпение и да проявяват мъдрост. Диалогът е способност да се поставиш на мястото на другия, да допуснеш, че има и друг човек, който е с равностойни на теб права и възгледи. Така да си в състояние да коригираш своята гледна точка. Когато двама се бият, това е опит за надделяване. Не съм забелязал у нас да има висока култура на диалога, както на политическо, така и на битово ниво“, заяви още психиатърът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени