Connect with us

Нюзрум

Тошко Йорданов взриви БНТ! Разкри с каква мръсна игра ДеБъ са прецакали ПП-тата

Published

on

„Има такъв народ“ не влизат в играта за съставяне на правителство. ГЕРБ може да направи правителство с ДПС и БСП, ние не сме им нужни. ИТН не е партията, която държи ключът за следващо управление. Това заяви депутатът от партията на Слави Трифонов – Тошко Йорданов пред БНТ.

Партията на Слави Трифонов се закани да разобличават лъжите и лицемерието на партиите за кражби, както и че ще бъдат очите, ушите и гласът на народа. ИТН ще бъдат тоягата на народа вътре в парламента, изрази се метафорично Тошко Йорданов.

Той сравни още моделът на ГЕРБ с този на „Продължаваме промяната“, още когато ИТН били в четворната коалиция. „Ако не бяхме свалили това правителство, щеше да стане моделът „ПП“, посочи Йорданов.

Той не знае дали върви някакво договаряне между ГЕРБ и ПП. По-правилно е да има управление, защото ще изтървем всякакви срокове по Плана за възстановяване и устойчивост, трябва да се приеме нов държавен бюджет. Ако махнем всякакви партийни пристрастия е добре да има управление, което да носи отговорност, настоя депутатът.

По думите му поведението на останалите депутатите в парламента да не изберат председател на Народното събрание е безотговорно поведение, нагло и глупаво. Класическа форма на политическо лицемерие е да не можем да изберем председател на Народното събрание, оцени Йорданов.

Той изтъкна, че предложението на Асен Василев за ротационен председател на Народното събрание е противоконституционно и глупаво. От „Продължаваме промяната“ Конституцията я разбират като подпирателна книжка за клатеща маса, заяде се Тошко Йорданов с бившите си коалиционни партньори в правителството на Кирил Петков.

Още преди изборите, заявихме, че ще работим в 49-то Народно събрание ще работим конструктивно. Правилното поведение на една партия е да бъде практична и не толкова идеологически скопена, а разсъждаваща това, което е полезно за страната, коментира Йорданов.

Той с насмях коментира, че ИТН били патерица на определени политически сили, като даде пример, че партията на Слави Трифонов била оприличавана и като патерица на „Продължаваме промяната“.

Според него Кирил Петков и Асен Василев не могат да си представят да не са министри под някаква форма в следващ кабинет. „Кирил Петков и Асен Василев не са морален компас на каквото и да било. Бойко Борисов явно си е научил урока да не се бута навсякъде“, обобщи Йорданов. Той защити лидера си Слави Трифонов, че не взима еднолични решения.

Депутатът от ИТН не смята, че президентът Румен Радев е виновен, че партиите не могат да се разберат помежду си. Партиите в парламента изпълняват функциите си, държавният глава не може да си направи служебно правителство самостоятелно.

Тошко Йорданов оцени още, че изборите на 2 април не са били най-честните в историята.

„Демократична България увеличиха броя депутати чрез преференции. Да си го кажем, че те по този начин най-приятелски прецакаха своите партньори от „Продължаваме промяната“. Преференцията е начин за купуване и контролиране на гласове. Това не е демократичен подход, стават депутати с 200 или 300 преференции при по-ниска избирателна активност. 

„Демократична България са майстори на тази мръсна игра и сега го отнесоха колегите им от „Продължаваме промяната“. Ако бяха две отделни партии, не знам какви резултати щяха да имат, но нямаше да са такива“, категоричен бе Тошко Йорданов.

Най-четени