Connect with us

Нюзрум

Министърът на земеделието призова ЕК! Ето какви са исканията му в полза на земеделците

Published

on

Европейската комисия е належащо да създаде съответни ограничения в незабавен порядък, обезпечаването на финансова поддръжка е значимо, само че това не взема решение проблемите на земеделските производители. Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев 

 Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година по време на онлайн среща с министрите на Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Словакия, през днешния ден. Той посочи, че несъответствието в шестте страни се усеща още повече и заради обстоятелството, че в новите страни членки на Европейския съюз дотациите са на по-ниски равнища, оповестиха от Министерство на земеделието.

„ Всички ние сме солидарни с Украйна, поддържаме самодейностите на Европейската комисия, само че трябват гаранции, че така наречен коридори на взаимност извършват функционалностите, за които бяха основани ” акцентира още Явор Гечев 

 Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година.

Министърът напомни, че с изключение на всичко се намираме на прага на новата беритба, до момента в който в същото време има към момента огромни количества на зърнени култури в складовете.

„ Събирането на новата годишна продукция ще докара до

ескалиране на обстановката, по тази причина са нужни съответни ограничения в къси периоди ” сподели още той.

Участниците в срещата обявиха, че не престават да упорстват за предприемане на дейности от страна на Европейска комисия и застават напълно зад настояванията, изпратени от държавните глави на засегнатите от разстройването на пазара на селскостопански артикули страни, до ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен 

 Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е.

По време на срещата стана ясно, че в Словакия са арестувани 1500 тона пшеница с потвърдено наличие на неразрешени от Европейски Съюз пестициди.

По-рано този месец Унгария засече и унищожи над 29 тона царевица с отрови и ГМО. България прави също засилени инспекции на качеството и сигурността на вноса на аграрни артикули.

Министрите на шестте най-засегнати страни се сплотиха към това на идния Съвет по земеделие на 25.04 в Люксембург тематиката да бъде още веднъж повдигната. Включително ще работят в посока за осъществяване на нарочна среща с еврокомисаря по търговия Валдис Домбровскис, с цел да бъде открито трайно решение в интерес на засегнатите европейски фермери от страните в непосредствена непосредственост до спора.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени