Connect with us

Нюзрум

Сръбска медия издаде собственика на Нова ТВ: Шолак и „банкерът на Кремъл“ притежават заедно поне 7 фирми

Published

on

Драган Шолак – големият шеф на „застрашените и независими“ SBB, N1 и Nova S – стана собственик на най-луксозната вила във Флорида на стойност 33 милиона евро, недалеч от имота на Доналд Тръмп, чрез руските сътрудници Волфрам и Мария Куони.

Шефът на United Group се опита да заблуди обществеността, но и официални лица в ЕС и САЩ, че е прекратил сътрудничеството си с Куони, създавайки мрежа от компании по целия свят, от Белград до Сейшелските острови, чрез които съвместно извършват дейност.

Проруският спекулант Волфрам Куони, който е обект на цели три разследвания в Швейцария заради тъмни сделки с руските власти, остава най-близкият партньор на Драган Шолак и до днес!

Джаба Шолак, представителят на United Group, се опита да скрие естеството на истинската си връзка с Куони. Страхувайки се от реакцията на Запада и след началото на руската инвазия в Украйна, Шолак отстрани „кремълския банкер“ Куони от компанията United Media Network, която управлява медии като N1 и Nova S. Куони напусна компанията заради санкциите на Запада срещу Русия, потвърди самата United Group чрез своите медии.

Но това, което Драган Шолак и групата му крият ревностно е фактът, че този медиен магнат и проруски настроени швейцарци, дори след атаката на Русия срещу Украйна и европейските санкции, са свързани чрез поне седем компании!

United Group и Шолак се опитаха да заблудят обществеността, както и официални лица в ЕС и САЩ, че с напускането от страна на Куони на United Media Network тяхното сътрудничество е прекратено. Към днешна дата те притежават заедно, освен всичко друго, не „само“ две модерни офис сгради в Белград, но и свръхлуксозна вила във Флорида на астрономическата стойност от 33 милиона долара!

Като се има предвид, че Драган Шолак отказва да комуникира с медиите в Сърбия, публично му зададохме 10 въпроса за отношенията с Волфрам Куони и съпругата му, също с проруска ориентация, Мария Куони.

Големият бос на United Group, който публично (и фалшиво) се представя за „ярко западно ориентиран бизнесмен“, не благоволи да отговори.

Затова продължихме проучването, което се основава изключително на факти и публично достъпни данни. Шолак, ако може, нека ги опровергае. Или да спре да лъже.

Ето компаниите, които Драган Шолак и семейство Куони притежават съвместно в Сърбия, Швейцария и САЩ: 1. DanSav Investments AG (Швейцария, регистрационен номер CH-020.3.034.228-1), 2. DanSav Plaza d.o.o. (Сърбия, регистрационен номер 20575280), 3. Techhill Plaza d.o.o. (Сърбия, регистрационен номер 20844850), 4. Ali Invest d.o.o. (Сърбия, регистрационен номер 20392827), 5. Aspermont Capital AG (Швейцария, регистрационен номер CH-020.3.031.111-7), 6. Click for Serbia – Klik za Srbija (Сърбия, регистрационен номер 28302100), 7. Four Palms от Indian Creek L.L.C. (Флорида, САЩ, регистрационен номер L14000069708).

Това, което медиите вече съобщиха е, че „кремълският банкер“ Волфрам Куони, в сътрудничество с Драган Шолак, контролира компанията DanSav Investments, а чрез DanSav Plaza и Techhill Plaza е собственик на две луксозни сгради, в които е компанията SBB разположени – единият на Bulevar Peka Dapčevića 19 във Вождовац, другият на Bulevar Zoran Đinđić 8A в Нови Белград.

Освен това сега се доказва, че фондация SBB и проруската неправителствена организация Click for Serbia са не само „изтъкнати партньори“, но че са я основали заедно и че хората на Шолак помагат на Мария Куони да я управлява.

Що се отнася до двойката Куони, нека припомним, че медиите в Швейцария казват, че „Волфрам се издържа на гърба на богати руснаци, а съпругата му Мария му помага да се свърже с клиенти; в техния финансов бутик идват богати руснаци“.

И това е само върхът на айсберга: Волфрам Куони, докато беше президент на United Media Network, същевременно беше заместник-председател на Gazprom Bank Switzerland, която е разследвана заради подозрения, че е обслужвала руски магнати и политици, приближени на Кремъл.

Освен това, швейцарската държава води три разследвания срещу Куони заради сенчестите му сделки с руските власти. И на всичкото отгоре, този проруски спекулант седи в изпълнителния съвет на компанията Ferekspo AG, чийто собственик, Константин Жеваго, беше арестуван във Франция по нареждане на украинските власти и по подозрение за незаконно изтегляне на 113 милиона долара!

Най-интересното предстои, в слънчева Флорида семейство Шолак, в партньорство със семейство Куони, купиха така наречената „свръхлуксозна“ вила, чиято стойност се оценява на 33 милиона долара през 2022 г. и точният адрес е: „30 Indian Creek Island Rd, Miami Beach, FL 33154, USA“.

Вилата се намира на малкия богат остров Индиън Крийк, който също е част от елитния Маями Бийч. Какт о показват сателитни снимки, вилата разполага с голям басейн, директен достъп до морето и пристан за яхта. Намира се на източното крайбрежие на Южна Флорида и е най-престижният район в цяла Америка – само на час път с кола по крайбрежието се намира Мар-а-Лаго, където живее Доналд Тръмп!

Между другото, богаташите от Indian Creek разчитат много на дискретността, така че услугата „Google Street View“ изобщо не е разрешена, докато в „Google Maps“ има няколко снимки от точния адрес на Шолак, публикувани от фирма за хамалски услуги – може би точно когато големият бос United Group и „жертва на диктатурата в Сърбия“ се премести там!

А как двойката Куони е замесена във всичко, може да се види, напълно официално, в регистрите на компаниите, поддържани от щата Флорида: Драган и съпругата му Гордана Шолак са купили вилата за 33 милиона долара на името на компанията Four Palms of Indian Creek L.L.C., чийто собственик е Salvado Investment Corporation от екзотичния остров и данъчен рай Сейшелските острови. Едноличен собственик на Salvado е именно Шолак, а управлението на тази компания минава през Mundain Directors Ltd, базирана на територията на друг данъчен рай – Британските Вирджински острови. Собственик и директор на MDL е Мария Куони, а там партньор е Драгана Костич – друг доверен човек на семейство Шолак, участващ и в управлението на Голф асоциацията на Сърбия.

Също така, упълномощеният представител на Four Palms of Indian Creek е лице на име Петрос Питас – той е лоялен служител на семейство Куони, живее в Кипър и служи като директор или представител в редица техни компании.

Освен всичко това има и писмен съдебен протокол, че Шолак са собственици на „мегавилата“: междувременно Драган и Гордана са съдили своя изпълнител, благодарение на което в папките по делото ясно е изписано кои са лицата, с които работниците на „Four Palms of Indian Creek, LLC VS ALEXANDER GROUP, LLC (THE)“  са общували и са получавали инструкции от тях, а именно Драган и Гордана Шолак!

П.П. Драган Шолак е собственик на Нова телевизия и близък приятел на Красимир Гергов, бивш акционер в БТВ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени