Connect with us

Timeline

Нанков се подигра на Шишков: Напънала се планината и родила мишка! И служебната власт така

Published

on

„Напънала се планината и родила мишка! И служебната власт така – за две години по 7 км, по 7 км. Все пътища, започнати при управлението на ГЕРБ, които трябваше да са отдавна готови, а те днес ги пускат с фанфари! Снимат се на част от участъци от магистрала “Европа” и Мездра-Ботевград, пуснаха и обхода на Бургас в едната посока след почти 2 години закъснение. Ама темпото им на работа е плачевно“, това написа в своя фейсбук профил депутатът от ГЕРБ-СДС Николай Нанков.

Той коментира, че за две години служебното правителство не е проектирало и построило нищо.

„Няма да му е лесно на следващия регионален министър – доста работа се е натрупала. Но, въпреки некадърното управление, да не си разваляме настроението за празниците“, допълни той и пожела светъл Великден.

Изявлението на Николай Нанков идва във връзка с днешната церемония по откриването на 6,4 км от автомагистрала „Европа“, а именно участъкът от Драгоман до ГКПП Калотина. На събитието арх. Иван Шишков заяви, че са направили всичко възможно да изпълнят обещанието си и да пуснат отсечката преди празниците, за да се облекчи движението.

Министър-председателят Гълъб Донев пък акцентира върху усилията на служебното правителство да бъде наваксано изгубеното време по изграждането на участъка от тази ключова артерия, която свързва не само България със Сърбия, но също така представлява най-прекият път от Азия за Централна и Западна Европа. По думите на премиера Донев до края на месец май ще бъде изпълнен целият участък от ГКПП Калотина до Драгоман, а цялата магистрала „Европа“ може да бъде завършена до края на следващата година.

Най-четени