Connect with us

Нюзрум

Д-р Ненков: Станахме свидетели на един вълнуващ ден на НС, който ме просълзи

Published

on

На Разпети петък в студиото на „Здравей, България” гостуваха анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, учителят по математика Петър Велков и игуменът на Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян” отец Никанор. Тримата коментираха състоянието на обществото и страстите в Страстната седмица на фона на политическата ситуация и старта на 49-ото Народно събрание.

„Трябва да проявим разбиране към нашите лидери, които ние сме изпратили в парламента. изисква се смелост и решителност да се сформира кабинет в този момент. А именно редовно правителство под контрола на НС. А този кабинет има много неприятни неща, които могат да се отразят на гласовете, които формиралата го партия ще получи на местните избори. И тъй като нашите политици не са особено смели, защото има разлика между мъж и да си смел. Затова станахме свидетели на един вълнуващ ден на НС, който ме просълзи”, заяви д-р Ненков.

„Подкрепям казаното от доктор Ненков. Очаквам да видя лидерство и визия. Защото лидерът е човекът, който движи обществото, а не се движи само от това, което искат отделни групи от хора. Това ни липсва от доста дълго време. Времето за реформи е сега”, подчерта и Велков.

„За нас християните винаги има надежда. И тя е Христос, Живеем със съзнанието, че той не ни е изоставил и се грижи за нас. Смятам, че и в сегашната ситуация, колкото и да се говори, че е безнадеждна и че влизаме в ужасна политическа спирала надолу – смятам, че ще се намери достатъчно мъдрост у лидерите, за да си протегнат ръце и да се намери консенсус”, категоричен е отец Никанор.

Най-четени