Connect with us

Fake Harvard

Сагата Лена Бориславова продължава – НС не може да й приеме оставката без..

Published

on

След като ЦИК отказа да се занимава с оставката на Лена Бориславова като избрана за народен представител, процедурата зацикли и след свикването на новия парламент в сряда. Младата юристка от „Продължаваме промяната“ се закле като депутат в 49-ото Народно събрание и в същия ден подаде заявление за напускането му в деловодството на парламента.

Тя обаче към момента няма как да бъде изгласувана. Причината е, че Народното събрание (НС) няма избран председател. Припомняме, че процедурата, подобно на ситуацията след свикването на предния парламент, към момента търпи провал. Двамата предложени кандидати за поста – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „Възраждане“, не получиха достатъчна подкрепа в първия ден на НС.

В четвъртък нови номинации не постъпиха и изборът се отложи за другата седмица. Водещият заседанието като най-възрастен депутат Вежди Рашидов свика колегите си отново след Великден, в сряда – 19 април.

Докато не бъде избран председател на Народното събрание, парламентът не може да свърши никаква работа, защото е процедурно блокиран. Така тълкуват ситуацията конституционалисти. Затова и гласуването на оставката на Бориславова също се отлага.

Съгласно Конституцията оставките на депутатите се приемат с решение на парламента.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени