Connect with us

Нюзрум

Гешев със специално изявление: Колеги, благодаря ви! Гордея се, че съм главен прокурор на Република България

Published

on

На Велики четвъртък православните християни си спомнят за Тайната вечеря на Божия син с апостолите и пророчеството му, че ще бъде предаден.

Преди две години на този ден прокурори, следователи и съдебни служители от цялата страна предупредиха, че ще бъдат предадени интересите на хората. Те излязоха пред съдебните сгради в цялата страна, за да защитят народа от опитите на някои политици, чрез закриването на съда и прокуратурата „Антимафия“, на практика да обслужат организираната престъпност.

Това казва главният прокурор Иван Гешев в свое изявление на Велики четвъртък.

И продължава: Две години по-късно резултатите вече се виждат и те са само разруха в областта на борбата с мафията. Тежката цена за това плащат българските граждани с всяка следваща телефонна измама, пострадал от дрогиран шофьор наш приятел или познат, ограбен възрастен човек или с наркотиците, които заливат улиците и тровят децата ни.

Advertisement

Надявам се в този ден да се прояви смирение и да се осъзнае, че интересите на хората са над всичко това, което показаха българските магистрати преди две години. Българската прокуратура, която остана една от малкото стабилни институции в България, ще продължи да защитава сигурността на българските граждани.

Въпреки безпрецедентните опити за дестабилизация и дискредитация, за овладяване и политически контрол в нарушение на принципа за разделение на властите, въпреки заплахите и обидите прокурорите, следователите и служителите на ПРБ работят и ще продължат да работят за всеки един българин. Нито един от тях не предаде колегите си за тридесет сребърника.

Затова мога да повторя това което казах преди две години: Колеги, благодаря ви! Гордея се, че съм главен прокурор на Република България.

Светли празници на всички!

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени