Connect with us

Нюзрум

Бивши депутати взривиха ефира: Целият народ очаква да отмине политическият пубертет на ПП

Published

on

„Единственият позитивен вариант за редовен кабинет е управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но едва ли ще се осъществи.“ Около това мнение се обединиха бившите депутати от десницата Иван Сотиров и Борис Станимиров.

„Ако ГЕРБ, БСП и ДПС бъдат принудени да направят коалиция в името на стабилност, то тя може да се окаже трайна, защото и трите партии няма да имат интерес да се отива на избори“, заяви Иван Сотиров пред „Евронюз“.

Според него новите депутати трябва да бъдат по-смирени и да работят реално за българските граждани, които са им гласували доверие и са ги изпратили в НС. „Трябва да се демонтира тази свръхдържава, която генерира корупция и ограничава свободите и правата на гражданите. Ще прогонят младите поколения“, посочи той.

За Борис Станимиров е „нелогично да очакваш различен резултат, когато правиш едно и също нещо“. Така той коментира провала на депутатите да изберат свой председател. За Станимиров предложението на ПП за ротационен председател е „противоконституционно, изключителна безсмислица и е демотивиращо“.  

„Целият народ очаква да отмине политическият пубертет на ПП. Демонстрират пълно непознаване на държавното устройство“, заяви Станимиров.  

„ГЕРБ имат повече опции да направят правителство, при ПП ситуацията е по-различна. Те могат да се коалират с ГЕРБ или и управление на Радев. Едни нови избори ще ощетят ПП, защото се видя, че губят доверие у избирателите си“, смята Станимиров. 

Най-четени