Connect with us

Нюзрум

Тошко Йорданов с първи думи след срещата с Борисов

Published

on

„Не сме говорили за съставяне на кабинет. Те (бел.ред.  ГЕРБ) са достатъчно опитни, за да не ни задават такъв въпрос, тъй като явно си дават сметка, че това не зависи от нас. Ние ще подкрепяме правилните неща, които смятаме за такива. Може да има правителство, дори да не го подкрепим“. Това заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на парламента след среща с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Срещата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов беше кратка. Това, което обсъдихме е ситуацията, в която е в момента парламентът, а той е неработещ“, посочи той.

„Вие знаете нашата позиция, ние смятаме, че трябва да има председател, защото всичко друго, което се говори пред вас – каквото и да обсъждат, каквито и приоритети пред страната да слагат останалите политически сили, това е просто говорене в празното пространство, тъй като нищо не може да се задейства, докато няма председател на Народното събрание“, изтъкна Йорданов.

„Партиите позволиха да превърнат един технически проблем в реална спънка пред парламента. Защото разговори за правителство, които се водят с ПП, може да си ги водят и след като има председател на Народното събрание, такъв е и редът. За да може ние междувременно да приемем някакви закони. Например за законите, нужни по Плана за възстановяване и устойчивост, не е нужно да има кабинет“, отбеляза председателят на парламентарната група на ИТН.

„Всички партии, може би без „Възраждане“, заявиха, че застават зад тези закони, за да може по-бързо да дойдат парите от Европа за България. Това, което разиграват с председателя на Народното събрание, всъщност обезсмисля всичките им приказки. Не ни трябва правителство, за да приемаме закони, защото те се приемат от парламента”, категоричен бе Тошко Йорданов.

„Дори и да се разпадне кабинетът, можем да приемем закони“, добави той.

Йорданов на няколко пъти обясни, че отговорността за съставяне на правителство е на първите две политически формации.

„Доколкото знам, те водят разговори. Решението и ключът е у тях. Ние ще подкрепяме конкретни политики“, подчерта зам.-председателят на ИТН.

„Прочетете романа „Параграф 22“, призова хората сценаристът и депутат от ИТН Филип Станев.

„Ние сме в него, намираме се в абсурден момент“, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени