Connect with us

Нюзрум

Служебният премиер остана без думи след оферта на Борисов

Published

on

Трябва да се направи широка коалиция, за да има устойчиво редовно правителство, което да решава проблемите на българските граждани. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, коментирайки напрегнатата политическа обстановка от сформирането на новото НС.

„Служебното правителство се справя перфектно, но е добре партиите, които носят политическа отговорност, да поемат и своята лична такава и да застанат пред българите и да кажат дали ще търсят компромиси и допирателни или продължават по същия начин“, каза премиерът.

Той не пожела да гадае какво ще се случи след Великден.

„Всичко е в ръцете на партиите от 49-ия парламент. В тях е отговорността да работят и да покажат на гражданите, че те носят отговорност и мислят за техните проблеми“, каза той.

Донев коментира изказването на Бойко Борисов служебният кабинет да бъде гласуван като редовен:

„Това е политическа ирония, която не искам да коментирам. Не е сериозно. Не бих приел подобно предложение, не бих приел да съм част от редовен кабинет“, категоричен бе Донев.

„Трети служебен кабинет, ако бъдат изчерпани конституционните възможности и цялата парламентарна процедура за съставяне на редовно правителство не мине успешно, то Радев ще реши състав на евентуално ново служебно правителство“, заяви той.

Донев все пак призна, че се надява разумът да надделее и да се стигне до консенсус.

Най-четени