Connect with us

Гербери

Очи в очи: Борисов и Карадайъ, ето какво се договориха и кой е следващият

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с колегата си от ДПС Мустафа Карадайъ. На нея са обсъдени важните приоритети пред държавата, както и да се търси устойчиво мнозинство.

Пред журналисти лидерът на ДПС заяви, че в това Народно събрание има нещо, което е по-различно от другите, а именно волята за разговори, които да прераснат в конструктивен диалог за сформиране на устойчиво мнозинство.

Карадайъ отчете, че разговори има и това е положителното, като разчитат на същото и от останалите партии.  

„Първите две политически партии в този парламент могат да сформират мнозинство. Всички говорят за съдебна реформа, но някои я разбират под различна форма“, обяви още лидерът на ДПС.

Карадайъ отчете, че освен съдебна реформа, едно правителство би могло да бъде по-устойчиво от евроатлантическите партии, защото когато се говори за съдебна реформа е необходима промяна в Конституцията и много по-широко мнозинство.  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък заяви, че продължава срещите си с лидерите на всички партии, какъвто ангажимент е поел. „За правосъдната реформа, където трябва конституционно мнозинство е хубаво да имаме подкрепата и на други партии. Нашите искрени желания са да направим правителство с втората партия. Дори и то да се направи, трябва да има мнозинства, които да са тематични, конструктивни и да се успокои държавата“, коментира Борисов и допълни, че прави тези срещи, за да знаят от първо лице какво и как да се случи.    

„Готов съм на всякакви компромиси когато това е добре за държавата, личните ми чувства нямат никакво значение. Без компромиси няма как да се случат нещата“, каза още Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ допълни, че днес ще има среща с Тошко Йорданов и ИТН, а във вторник ще се срещне с лидера на Възраждане Костадин Костадинов. 

Най-четени