Connect with us

Гербери

Бойко Борисов обяви какъв ход готви, редовно правителство ще има!

Published

on

„Ще поканя лидерите на политическите партии един по един, за да видим какви са разделителните линии“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира и интервюто на Атанас Атанасов по-рано тази сутрин. „Направих си усилие да го гледам, около 60 пъти ми каза името. В същото време Денков и Гюров вчера дойдоха при мен, за да говорим за работните групи, явно не си говорят“, заяви Борисов и допълни, че за момента ще има две работни групи между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като едната ще е за бюджета, а другата за съдебна реформа.

Борисов отчете, че основен приоритет на ГЕРБ-СДС е да има стабилно правителство, което би се получило между първите две партии. „Ние сме готови на много компромиси, но това не е компромис. В Румъния има ротазия на премиер, затова вчера коментирахме, че между толкова враждуващи и партии, и електорат, трябва да се търсят допирни точки“, допълни още Борисов и уточни, че последното за което мисли е Великденската ваканция.  

„Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, защото е най-доброто за България. От изказванията на Петков и Василев виждам повече конструктивност“, каза още Борисов правейки паралел с отношението на Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че когато се водят преговори не се обикалят всички телевизии, а с уважение към останалите. Визирайки отново отношението на Атанас Атанасов, Борисов запита как да гледат ГЕРБ на всичко това и запита: Искат да има правителство или да ходим на избори?

Бойко Борисов допълни, че за момента се фокусират за разговори само с втората политическа сила. „Ние с г-жа Нинова говорихме само по тези, които може да сме заедно, социална, правна и от друга страна категоричен отказ по темата Украйна, което ни сближава с ПП.  Председателят ще се избере за миг когато има разбиране в работните групи и готовност за правителство“, каза още Борисов.

Най-четени