Connect with us

Fake Harvard

Официално! Принудена или не, кака Лена напуска парламента

Published

on

Лена Бориславова е подала заявление за прекратяване на пълномощията ѝ като народен представител, съобщава БТА цитирайки пресцентъра на парламента.  

Тя беше избрана за депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ от 24 МИР-София и днес положи клетва в пленарната зала на първото заседание на 49-ия парламент.  

Вчера Бориславова обяви във Фейсбук, че няма да е депутат в 49-ото Народно събрание, а ще се занимава с кампанията за местните избори в София.   

След което стана ясно, че Лена Бориславова е била принудена да подаде заявление в ЦИК за напускане на парламента след мощен скандал, съобщава “Труд”, позовавайки се на източници, близки до “Продължаваме промяната”.

Разправията, придружена с грозни обвинения, избухнала на заседание на ръководството на ПП в понеделник вечерта. Срещу Бориславова били Даниел Лорер и Асен Василев, които още преди началото на предизборната кампания предупредили, че Лена не бива да влиза в листите.

Все пак стана ясно, че ЦИК не прие заявлението ѝ. Затова днес след като положи клетва, Бориславова е подала оставка като народен представител.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени