Connect with us

Нюзрум

Депутатите не се разбраха за шеф на парламента, Рашидов ги изпрати да си лягат

Published

on

В първия си работен ден Народното събрание така и не успя да си избере председател. „Колеги, още една нощ имате, да преспите. Чакам ви утре в 10 часа“, заяви от трибуната почетният шеф на НС Вежди Рашидов.

Близо час продължи председателският съвет, който последва неуспешния първи опит за шеф на НС. Той обаче приключи без резултат и консенсус. От ПП искаха ротация за шефското място между тях и ГЕРБ, на всеки два месеца.

След почивката Тошко Йорданов от ИТН излезе за изказване. „Много е хубаво да си извън НС, както ни се случи на нас. Гледайки по телевизията виждаме на колко унизителни сценки е главен автор НС. Помните колко грозно, недостойно и жалко поведение имахте избирайки председател на НС“, обърна се той към депутатите. И припомни, че в политиката има определени норми – или има предварително сформирано мнозинство за председател,  или спечелилата най-много места парламентарна група получава поста. „Така бе, когато бяхме първи, когато ПП бяха първи, благодарение на г-н Трифонов имахте председател“, обърна се той към по-големите партии.

Ние ще спазваме парламентаризма и парламентарната етика, заяви той, обяснявайки защо групата им подкрепи Росен Желязков за шеф на НС, макар да не го спомена.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени